Muziekvereniging Eensgezind

Muziekvereniging heeft een aantal verschillende orkesten. Zoals het (harmonie)orkest, een dweilorkest, een slagwerkgroep en een sambaband.

Een muziekinstrument leren spelen is waardevol als je het goed leert. Bij de muziekschool werken gediplomeerde docenten met elk een eigen specialiteit.

Marcel Plasmeijer is Maestro van Nieuwkoop

Tijdens het jubileumweekend van Theater Kaleidoskoop op zaterdagavond 11 juni heeft muziekvereniging Eensgezind zichzelf laten dirigeren door vier bekende Nieuwkopers. Robbert-Jan van Duijn (Burgemeester), Caroline Nolet (directeur Woningstichting), Liselotte van der Zwet (kunstenares) en Marcel Plasmeijer (voormalig badmeester) streden tegen elkaar om de felbegeerde gouden baton.

In een volle theaterzaal en onder toezicht van een deskundige jury hebben de maestro's diverse muziekstukken gedirigeerd. Na een rustige start waarin elke maestro een stuk filmmuziek ten gehore bracht, volgde een stuk marsmuziek. De avond werd afgesloten met een aantal popmuziek stukken van ABBA, Queen, Walk the Moon en Jan Smit.


De jury, bestaande uit Armida van Daalen de Jel, David Kuijken en Manon ter Steege had het, net als de maestro's, niet gemakkelijk. Na een lang en zorgvuldig beraad bleven Liselotte en Marcel over als finalisten. Het orkest kon vervolgens haar stem uitbrengen op deze twee kandidaten. Marcel Plasmeijer bleek het met zijn zwemslagen net iets beter te hebben gedaan dan de verfstreken van Liselotte. Marcel mocht de gouden baton mee naar huis nemen. Als toegift heeft hij de avond samen met de vaste dirigent van Eensgezind muzikaal afgesloten.

(Foto Pim Bakker)


Muziekfestijn

Alle leerlingen van de muziekschool krijgen de kans om te laten zien wat ze geleerd hebben het afgelopen muziekjaar.

Klapstoelconcert

Neem uw eigen stoel mee naar dit open lucht concert en u bent verzekerd van een zitplaats.