Muziekschool

De muziekschool vormt het hart van onze vereniging. Vanuit de muziekschool worden nieuwe muzikanten voorbereid op een plaats in het orkest. Het is ook mogelijk om alleen muzieklessen te volgen zonder in het orkest mee te spelen. Muzikanten die lessen volgen bij de muziekschool zijn automatisch lid van de vereniging. Tegen een gereduceerd tarief kun je al snel meespelen in een van de orkesten.

Alle lessen worden gegeven in de studio’s van Theater Kaleidoskoop. De lessen zijn wekelijks en de docenten van de muziekschool volgen het jaarrooster van de basisscholen. In de schoolvakanties zijn er geen muzieklessen.

Er is een mogelijkheid voor het nemen van een proefles.

Het is zeer beperkt mogelijk om een muziekinstrument te huren van de vereniging. De kosten hiervoor bedragen €50,- per jaar. Wij hebben goede contacten met muziekwinkels in de regio die instrumenten verhuren.

Al onze lessen worden gegeven door gediplomeerde docenten.

Koper
De koperlessen (als trompet, hoorn, bariton en trombone) worden verzorgd door Louis de Blieck. Deze docent geeft ook de drum- en slagwerklessen op maandag.

Klarinet
Op dit moment hebben we geen docent voor klarinet helaas. Schroom niet om aan te melden, we zijn op zoek.

Saxofoon
De saxofoonlessen worden verzorgd door Nick Hoogland.

Dwarsfluit
De dwarsfluitlessen worden verzorgd door Sannie de Jongh.

Slagwerk
Het slagwerk wordt in de breedte aangeboden. Naast het drummen is er veel aandacht voor percussie-instrumenten. De lessen worden verzorgd door Simon Hölscher.

Piano
Naast alle lessen voor blaasinstrumenten worden er piano- en keyboardlessen verzorgd. De lessen worden verzorgd door Daniëlle Krijnen. Piano en keyboard maken geen deel uit van ons orkest.

Viool
Een nieuw instrument binnen onze muziekschool is de viool. Deze lessen worden gegeven door Manon ter Steege. Manon doet ook onze muzikale oriëntatie.

Muzikale Oriëntatie (algemene muzikale vorming)

Voor de beginnende muzikale jeugd verzorgen wij, bij voldoende belangstelling, een cursus Muzikale Oriëntatie. Hierbij maken de leerlingen kennis met diverse instrumenten uit het orkest en leren zij de beginselen van het noten lezen.

Klik op de link hieronder voor het downloaden van een inschrijfformulier. Deze kun je uitprinten, invullen, inscannen en mailen naar muziek@eensgezind.nl.

Voor vragen en uitgebreide informatie kun je contact opnemen via muziek@eensgezind.nl. Er wordt dan zo snel mogelijk contact opgenomen door de coördinator van de muziekschool.