Muziekschool

De muziekschool vormt het hart van onze vereniging. Vanuit de muziekschool worden nieuwe muzikanten voorbereid op een plaats in het orkest. Het is ook mogelijk om alleen muzieklessen te volgen zonder in het orkest mee te spelen. Muzikanten die lessen volgen bij de muziekschool zijn automatisch lid van de vereniging. 

Alle lessen worden gegeven in de studio’s van Theater Kaleidoskoop. De lessen zijn wekelijks en de docenten van de muziekschool volgen het jaarrooster van de basisscholen. In de schoolvakanties zijn er geen muzieklessen.

Het is zeer beperkt mogelijk om een muziekinstrument te huren van de vereniging. De kosten hiervoor bedragen €50,- per jaar. Wij hebben goede contacten met muziekwinkels in de regio die instrumenten verhuren.

Al onze lessen worden gegeven door gediplomeerde docenten.

Koper
De koperlessen (als trompet, hoorn, bariton en trombone) worden verzorgd door Louis de Blieck. Deze docent geeft ook de drum- en slagwerklessen op vrijdag.

Klarinet
Op dit moment zijn we op zoek naar een docent voor klarinet. Schroom niet om aan te melden.

Saxofoon
Op dit moment zijn we op zoek naar een saxofoondocent. Schroom niet om aan te melden.

Dwarsfluit
Op dit moment zijn we op zoek naar een dwarsfluitdocent. Schroom niet om aan te melden.

Slagwerk
Het slagwerk wordt in de breedte aangeboden. Naast het drummen is er veel aandacht voor percussie-instrumenten. De lessen worden verzorgd door Simon Hölscher.

Piano
Naast alle lessen voor blaasinstrumenten worden er piano- en keyboardlessen verzorgd. De lessen worden verzorgd door Daniëlle Krijnen

Viool
Een belangrijk instrument binnen onze muziekschool is de viool. Deze lessen worden gegeven door Manon ter Steege

Gitaar
Om ons aanbod meer gevarieerd te maken hebben we sinds 2022 gitaarlessen in ons assortiment. Deze lessen worden gegeven door Jelle van Bemmelen.

Voor vragen en uitgebreide informatie kun je contact opnemen via muziek@eensgezind.nl. Er wordt dan zo snel mogelijk contact opgenomen door de coördinator van de muziekschool.